3 de desembre, Dia Internacional de la disCAPACITAT

3 DE DESEMBRE 2014 DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT

Avui dia 3 de desembre és el dia internacional de la Discapacitat i volem retre homenatge des de FETE-IGUALTAT a totes les persones treballadores amb qualsevol tipus de discapacitat i també a totes les persones que sense tenir cap discapacitat treballen en el sector atenent-les.

I ho volem fer denunciant les diferències en les condicions de contractació, de condicions laborals, discriminació, etc que encara és molt patent en el sector.
En el marc de la celebració d’aquest dia, la UGT de Catalunya ha presentat l’informe ‘Les persones amb discapacitat i el mercat de treball a Catalunya’.

Aquest informe recull que la meitat de les persones amb discapacitat funcional és potencialment activa, és a dir, té edat d’estar en el mercat de treball, i que d’aquestes, el 59% té un grau de discapacitat lleu, que els permet una certa autonomia per a desenvolupar-se en l'àmbit laboral, personal i social.
Tot i així, a 30 de setembre de 2014, 10.485 persones treballadores amb diversitat funcional estava registrades a l'atur a Catalunya, un 3,7% més que l'any anterior.

El perfil de la persona amb discapacitat a l’atur és dona, de més de 45 anys i en situació d'atur de llarga durada.

Així mateix, la contractació de les persones amb discapacitat està molt per sota la mitjana general de contractació (el 0,46% del total). I, pràcticament la totalitat d’aquests contractes (el 96%) s’ha fet sota mesures positives, és a dir, en centre de treball o mitjançant contractes bonificats en empreses ordinàries. L’informe complet el trobareu a la següent adreça:Comentaris

Entrades populars d'aquest blog