#disCAPACITATENLLUITA 

TREBALLADORES I TREBALLADORS DELS SERVEIS D'ATENCIÓ A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

l'1 i el 7 de maig de 2024 ens hem mobilitzat.


        




                                               

MANIFEST

CENTRES I SERVEIS D'ATENCIÓ A PERSONES 

AMB DISCAPACITAT A CATALUNYA


Les persones treballadores dels centres d'educació especial, els centres especials de treball, centres ocupacionals, els centres d'atenció a persones amb discapacitat, que atenem en centres de dia, llars, residències, centres d'atenció precoç... sortim avui al carrer, una vegada més, en defensa dels nostres drets, per a exigir condicions dignes que estiguin a l'altura de la professionalitat amb la qual prestem els nostres serveis.

 

Les entitats per a les quals treballem, quan presenten els seus projectes, parlen de compromís amb la creació d'un marc de relacions laborals just que permeti als i les professionals del sector treballar en un entorn de reconeixement i qualitat adequats, que redundi en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

 

Però tals intencions no es corresponen amb la realitat de les condicions laborals actuals, ja que no s'ajusten ni al compromís, ni a la justícia, ni a la qualitat, ni al reconeixement de l'esforç que realitzem les persones treballadores dels seus centres. La inacció i desídia de les organitzacions patronals durant les negociacions dels diferents Convenis Col·lectius que ens afecten així ho posen de manifest.

Després d'uns anys difícils, en els quals hem sofert situacions molt complicades, un sector que hem patit durant gairebé una dècada congelació salarial, i cal recordar-los l'esforç que es va realitzar durant la pandèmia, on una part important de les persones treballadores vam veure com s'augmentava la càrrega de treball, duplicant les nostres jornades, i com exposàvem la nostra salut en condicions de treball molt precàries per a atendre les persones al nostre càrrec, ja ha arribat el moment que les patronals reflecteixin, en els convenis col·lectius, el seu reconeixement al nostre esforç. La professionalitat del sector no es correspon ni amb les condicions laborals, mancada de millores socials, ni amb les retribucions del conveni, especialment en els grups professionals amb salaris més baixos.

CCOO i UGT no podem acceptar un model d'ocupació marcada per la precarietat laboral, i avisem que, si la situació actual s'estanca, el conflicte pot traslladar-se als centres de treball.

 

UGT i CCOO hem apostat per la via negociadora en tot moment, presentat propostes encaminades a millorar les actuals condicions laborals. Sempre hem estat oberts al diàleg però si el que pretenen les organitzacions patronals és que els qui sustenten al sector continuïn pagant les conseqüències de la seva inacció, llavors ens tindran enfronti.

Les i els professionals dels diferents convenis d'atenció a persones amb discapacitat estem disposats a seguir amb les mobilitzacions fins que la situació actual es reverteixi.

NO ESTEM DISPOSATS A PERDRE MÉS DRETS!

NO A L'IMMOBILISME PATRONAL!

NO A LA PRECARIETAT LABORAL!

 

 I SOM AQUÍ PERQUÈ MEREIXEM:

PER SERVEIS:

Solucionar la carrera professional millorant redactat als CDIAPs

Poder tancar el premi de fidelitat a les escoles d'educació especial

Un salari digne per a les persones treballadores dels centres ocupacionals

Reconeixement de funcions laborals, No condemnar l'SMI de per vida a diverses categories als CETs

Salari digne i regulació dels caps de setmana a les residències, centres de dia i llars.

Descongelació salarial (des del 2016) de les taules salarials del conveni d'associacions.

Totes les persones treballadores reclamem:

Un salari just!!

Millores socials d'acord amb el segle XXI

Complements salarials ajustats a les noves realitats de treball

Jornades laborals que permetin conciliar

Accés a la jubilació parcial

Reconeixement de malalties professionals relacionades amb l’esforç físic, mental i emocional en latenció directa a persones amb discapacitat i malaltia mental.

Reconeixement dins de les activitats professionals, els treballs de les quals són de naturalesa excepcionalment penosa.

Accés a la jubilació anticipada per raó del grup o activitat professional de naturalesa excepcionalment penosa

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog